Naam: Abel Verschoor.
Geboren op: 17 maart 1892 in Strijen.
Omgekomen op: 11 september 1944 in Hardinxveld.
Adres: A 50 (Nu: Rivierdijk 14).
Abel Verschoor werd op 17 maart 1892 geboren in Strijen. Hij was het oudste kind in een groot gezin waarvan er meerdere kinderen op jonge leeftijd overleden waren. Op 7 juni 1919 was hij in Sliedrecht getrouwd met Maria Borsje en zij woonde in wijk A 50, nu Rivierdijk 14. Hij werkte bij scheepswerf De Merwede in Hardinxveld.
In september 1944 lag het schip de Prins Willem V aan de afbouwkade van scheepswerf De Merwede in Hardinxveld. Het schip was op last van de Duisters omgebouwd voor oorlogshandelingen. Ondanks dat de werknemers de werkzaamheden als een soort verzetsdaad maar heel langzaam uitvoerden naderde het schip nu toch zijn voltooiing. De Duitsers hadden alvast veel werfmateriaal in het ruim van het schip laten brengen om dat mee te kunnen roven.
Op 11 september 1944 verschenen er `s middags om tien voor half vijf enkele geallieerde vliegtuigen boven de werf die met twee bommen de aanval op het schip inzetten om te voorkomen dat het voor oorlogshandelingen kon worden gebruikt. Het schip werd niet getroffen. Wel trof de eerste bom de bankwerkerij. De tweede bom kwam midden tussen de vluchtende mensen terecht. In de bankwerkerij schuilden op dat moment juist veel personeelsleden. Een verschrikkelijke ravage met doden en gewonden was het gevolg. Het duurde geruime tijd voordat alle gewonden waren afgevoerd naar het ziekenhuis in Gorinchem. Bij het bombardement waren elf doden te betreuren en onder hen ook Abel Verschoor. Op 15 september 1944 is Abel begraven op de begraafplaats in Sliedrecht.
In de hal van het kantoorgebouw werd later ter nagedachtenis een gedenkplaat aangebracht waarop de namen van de in de oorlog omgekomen medewerkers staan vermeld.
Begin 2025 vertelde een neef van Abel dat zijn vader Pieter Verschoor net als zijn broer ook werkzaam was bij scheepswerf De Merwede. Hij was het die zijn eigen broer heeft geïdentificeerd toen alle omgekomen slachtoffers naast elkaar lagen opgesteld (met een wit kleed er overheen) in de één van de gebouwen van de scheepswerf.