Een ansichtkaart van de Sliedrechtse haven verstuurd vanuit Sliedrecht in 1942 naar Vlaardingen.
Een ansichtkaart van de Sliedrechtse haven verstuurd vanuit Sliedrecht in 1943 naar Hellendoorn.
Een briefkaart van textielwinkel S. H. den Hartog van 14 november 1956.
Simon den Hartog was een veelzijdig man die naast dat hij een eigen textielwinkel bezat onder andere ook jarenlang gemeenteraadslid en lid van het bestuur van de Sliedrechtse Oranjevereniging was. Ook was hij enige tijd voorzitter van de Sliedrechtse Middenstandsvereniging, voorzitter van de vereniging Volksonderwijs en lid van de vrijwillige brandweer.
Op 17 november 1942 werden Simon den Hartog (73 jaar), zijn vrouw Mietje (72 jaar) en dochter Hendrijntje (42 jaar) thuis op de Rivierdijk 414 opgepakt en overgebracht naar het politiebureau van Sliedrecht die destijds in het Raadhuis gevestigd was. Vanaf daar werden zij via Amsterdam naar kamp Westerbork gebracht waar zij op 18 november 1942 arriveren. Na nog geen geen 2 weken in kamp Westerbork verbleven te hebben worden zij op 30 november 1942 op transport gezet naar vernietigskamp Auschwitz. Op 3 december 1943 zijn zij daar allemaal vermoord.
Van het gezin van Simon den Hartog (vrouw, kinderen en kleinkinderen) overleeft alleen dochter Rozetta de oorlog. Zij overleeft doordat zij wel besloot om onder te duiken. Na de oorlog is zij ook degene die de textielwinkel van haar vader in november 1945 heropent en voortzet. Rozetta trouwt met Calman (Carel) Blok. Samen emigreren zij in 1962 naar de staat Israël. In 1986 keren zij nog eenmaal naar Sliedrecht terug om de plaquette met de namen van de Sliedrechtse Joodse slachtoffers te onthullen in het Raadhuis. Tegenwoordig hangt deze plaquette op het oorlogsmonument op de Stationsweg.
Op 6 januari 1992 overlijdt Calman op 89 jarige leeftijd in Herzliya. Rozetta overlijdt 6 jaar later op 12 september 1998 ook op 89 jarige leeftijd in dezelfde gemeente.
Deze briefkaart van textielwinkel S. H. den Hartog van 14 november 1956 lijkt op het eerste gezicht zomaar een nietszeggende briefkaart. Maar als je het verhaal achter deze textielwinkel en haar eigenaren kent dan getuigd deze briefkaart van het leed en doorzettingsvermogen van Rozetta den Hartog. Ondanks dat haar hele familie werd uitgemoord zag zij toch de kracht om de winkel van haar vader zo kort na de bevrijding te heropenen en voort te zetten. Ondanks ook de dagelijkse pijnlijke en emotionele herinneringen die dit voor haar ongetwijfeld teweeg gebracht zullen moeten hebben.
Een ansichtkaart verstuurd op 10 juli 1940 vanuit barakkenkamp Zijderveld in Schoonrewoerd naar de familie Goedhart die woonde op de Stationsweg 7.